25/09/2011 - Schaffen verrijst uit de as - Het programma


 Administrator    05 sep 2011 : 22:17
 Niets    Informatief

dvf_vzw_-_logo_350_400_-_10_jaar_-_transparant.png

25/09/2011 - Schaffen verrijst uit de as - Het programma

Schaffen verrijst uit de as

2de Genealogische dag van DVF & VVF-Diest

Zondag 25 september 2011

in ontmoetingscentrum Scafnis te Schaffen - St. Hubertusplein 2, 3290 Schaffen, België.

De Diestse vereniging voor familie- en Heemkunde en de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde, afdeling Diest, nodigen u samen uit op een genealogische dag met tentoonstelling, lezing en voorlopige voorstelling van een publicatie.

We kunnen u die dag het volgende aanbieden:

Doorlopend van 11 tot 18 uur: tentoonstelling met heel wat sprokkels uit het Schaffense verleden. Bewoners van Schaffen bezorgden ons foto’s en andere materialen uit het oude Schaffen. Heel wat van deze dingen worden tentoongesteld en de bezoekers kunnen ons ook nog verder helpen met identificaties van personen op foto’s.

Men kan ook proeven van een voorontwerp van een publicatie met een reconstructie van de bevolking van Schaffen in vorige eeuwen. In 1914 werden de belangrijkste bronnen voor genealogisch onderzoek door een brand vernield. Deze reconstructie zal het resultaat zijn van jarenlang speurwerk van enkele amateurgenealogen.

Een aantal infostands van genealogische en heemkundige kringen bieden de kans kennis te maken met de boeiende wereld van familiekunde en heemkunde.
Om 14 uur: lezing door Schaffenaar Guy Hanegreefs die een licht werpt op enkele episoden en aspecten uit het oude Schaffen.

Wij nodigen U graag uit om eens langs te komen. De toegang is gratis.

DVF & VVF-Diest

http://familiekunde-diest.be

25/09/2011 - Schaffen verrijst uit de as - Het programma